Kiedyś stały bywalec domowych spiżarni dziś ponownie przeżywa czasy świetności. Jego bogaty aromat stał się inspiracją do uwarzenia całkiem nowego piwa. Browar Amber wprowadza na rynek kolejną w tym roku nowość – Amber Czarny Bez.
Połączenie klasycznego jasnego lagera z niezwykłym, subtelnym aromatem naturalnych kwiatów czarnego bzu dało efekt, który pozytywnie zaskakuje zarówno wielbicieli smakowych kompozycji, jak i wiernych fanów tradycyjnego piwa.
Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowano syrop do piwa, zbierane były w pradolinie Wisły, na terenach wolnych od zanieczyszczeń, na przełomie maja i czerwca – jest to idealny czas na zbiory. Syrop przygotowano według receptury Mistrza Hieronima Błażejaka.
Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.
Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. „Jest to doskonale gaszące pragnienie podczas letnich upałów, ale ze względu na swój niezwykły aromat, będzie równie dobrze smakowało jesienią i zimą” – zapewniają piwowarzy Browaru Amber.
Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.
Amber Czarny Bez to trzecie, obok Ambera Naturalnego i Ambera Chmielowego, piwo pod marką Amber w portfolio browaru.
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/pora-na-czarny-bez